Recept na lehkou cuketovou pizzu. Zn. Bez mouky!

cuketová pizza, Zdroj: Archiv autoracuketová pizza, Zdroj: Archiv autora
26. srpen 2016  Eva   Recepty  2888 zobrazení  290 slov

Ital by mě asi opravil a tuto cuketovou „pizzu“ by nazval nejspíš prostě slaným koláčem. Ten správný italský korpus je totiž z mouky, vody, soli a kvasnic a peče se v peci. My si ji uděláme s cuketou a místo mouky zkusíme použít ovesné vločky. Do těsta přidáme také sýr.

Cuktová pizza je super jako oběd, večeře si svačinka. Chutná skvěle teplá i studená.

Reklama


Ingredience

  • 1 menší cuketa
  • 1 větší hrnek strouhaného sýra
  • 2 vejce
  • 1 hrnek ovesných vloček (nebo mouky)
  • olivový olej
  • zelenina dle libosti
  • sůl
  • čerstvé bylinky

pizza

Postup:

V míse důkladně promícháme nastrouhanou cuketu (zbytečnou vodu z ní odsajeme či odlijeme) s vejci, vločkami, půlkou hrnku sýru a solí. Na pečící papír vylijeme těsto a například kuchyňskou obracečkou vytvarujeme kruhový korpus. Na ten poklademe drobně nakrájenou oblíbenou zeleninu, zasypeme sýrem a pokapeme olivovým olejem. Já použila rajče, pálivou zelenou papriku, cibuli, česnek, brokolici, černé olivy a bazalku. V předehřáté troubě pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.

Vyzkoušejte také delikatestní koláč z cukety a domácí cuketové chipsy.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 4 hvězdiček / Hodnoceno: 8x


Komentáře