Rychlý jahodový koláč z pohankové mouky aneb mlsáme zdravě!

Jahodový koláčJahodový koláč
13. červen 2016  Karolína   Recepty  2963 zobrazení  281 slov

Sezóna jahod je v plném proudu. Pokud se vám poštěstilo a máte přebytek jahod, zkuste si z nich udělat rychlý zdravý koláč. Chutná prostě dokonale!

Tento recept patří mezi ty vůbec nejjednodušší, a přesto je na jeho konci perfektní dezert, který vám zaručeně bude chutnat!

Reklama


Ingredience:

  • jahody – cca 20 kusů (podle velikosti formy), aby pokryly celý koláč
  • čokoláda – na polití

Na těsto:

  • 100 g hrubé mouky pšeničné
  • 100 g pohankové mouky
  • lžičku prášku do pečiva
  • vanilkový cukr
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 125 ml kefíru nebo mléka
  • 70 ml oleje

Na drobenku:

podle potřeby stejný díl hrubé mouky, másla a cukru

Postup:

Formu na koláč vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, kefír, olej a vejce a důkladně zamícháme v lité těsto. Pomocí rukou vytvoříme drobenku. Těsto nalijeme do formy poklademe čokoládou, jahodami a posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě 160°C cca 35 minut.

Vyzkoušejte také: Nepečený jahodový bezlepkový koláč.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Karolína

Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře