Svěží jarní salát z pampelišky – vyrazte na louku, natrhejte a objevte chuť jara!

salát z pampelišek, Zdroj: Archiv autorasalát z pampelišek, Zdroj: Archiv autora
14. duben 2016  Karolína   Recepty  1351 zobrazení  249 slov

Pampeliška - Smetanka lékařská - odstraňuje z těla škodlivé látky, ovlivňuje činnost jater a čistí krev. V lidovém léčitelství se používá hlavně ve formě čaje z kořene rostliny nebo listu. Mladé lístky lze upravit jako salát na podporu trávení, je extra jednoduchý a objevíte novou – hořce sladkou chuť.

Pampeliška chutná hořce, proto je důležité použít mladé lístky. Jestliže máte doma místo, zkuste si vypěstovat listy na pampeliškový salát. Rostlinu je třeba pěstovat v temnu, díky tomu budou listy světlé a nebudou hořké.

Reklama


Ingredience:

  • 2 hrsti pokrájených mladých pampeliškových listů
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • 2 rajská jablíčka
  • cibule
  • cukr
  • sůl
  • olej (nejlépe olivový)
  • ocet
  • voda

Postup:

Z cukru, soli, vody, oleje a octa připravíme zálivku. Poměry zvolíme podle chuti, více cukru a méně octa znamená sladší chuť. Zálivku promícháme s pampeliškovými lístky, najemno nakrájenou cibulí a zeleninou. Salát z pampelišky můžeme jíst samotný, hodí se také k tučnějším grilovaným masitým pokrmům.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Karolína

Jsem mamka na mateřské a i když je času poměrně málo, snažím se vařením bavit. Zkouším variace zdravé kuchyně. V kuchyni hodně využívám vlastní bylinky i jiné plody přírody. Domácí šťávy, sýr, marmelády aj. to je prostě moje.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře