V jednoduchosti je krása! Aglio olio e peperoncino jsou toho důkazem

aglio olio, Zdroj: Archiv autoraaglio olio, Zdroj: Archiv autora
27. září 2016  Eva   Recepty  1223 zobrazení  241 slov

V překladu jsou to vlastně špagety s olejem, česnekem a feferonkou. Je to jednoduché jako facka, přesto mají v restauracích v Čechách tendence přidávat kuřecí nebo vepřové maso nebo je posypat klasickým tvrdým sýrem, namísto parmazánu, který vlastně do ryze italského receptu také nepatří.

Základem jsou dobře uvařené těstoviny, což určitě neznamená rozvařené, ale ani příliš tvrdé. Ital řekne al dente, neboli na zkus.

Reklama


Ingredience:

  • 400 g sušených špaget (nebo klasických)
  • 100 ml  olivového oleje extra virgin
  • 2 ks čerstvé feferonky
  • 16 stroužků česneku
  • Hrst nasekané petrželové natě
  • Hrst strouhaného parmazánu (není nutné)

aglio 2

Postup:

Těstoviny uvaříme v dobře osolené vodě, asi 7 minut. Na studenou pánev nalijeme olej, přihodíme nadrobno nakrájený česnek, nasekané feferonky a petrželovou nať. Pánev zahřejeme a asi po 2 minutách zalijeme trochou vody z hrnce, kde se vaří špagety. Špagety promícháme na pánvi se směsí a můžeme podávat posypané parmazánem.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře