Hrnečkový recept na švédský koláč s tvarohem

tvarohový koláč, Zdroj: Archiv autoratvarohový koláč, Zdroj: Archiv autora
1. březen 2016  Magda   Recepty  2146 zobrazení  303 slov

Hrnečkové recepty máme moc rádi. Nic se naváží a celý postup je tak mnohem jednodušší. Tento recept je tak snadný, že ho zvládnete za několik minut. Odměnou vám bude koláč, který vám určitě zvedne náladu.

Ingredience jsou na jeden klasický plech.

Reklama


Ingredience:

Na těsto:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 prášek do pečiva

Na tvarohovou vrstvu:

  • 3 vejce
  • 3 tvarohy
  • 1 citrón - šťáva i kůra
  • 0,5 litru mléka
  • 1 hrnek cukru
  • rozinky
  • máslo cca 100 g
  • tuk na vymazání plechu

Postup:

Plech, nebo pekáč s vyšším okrajem důkladně vymažeme máslem, nebo jiným tukem. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Dáme si stranou 4 lžíce směsi.

Zbylou směs nasypeme do pekáče, rozvrstvíme a uděláme mírně vyvýšené okraje. Z tvarohů, cukru, citrónové šťávy, citrónové kůry, rozinek a mléka umícháme řídké těsto, které opatrně nalijeme na plech. Povrch posypeme sypkou směsí, kterou jsme si dali stranou. Na závěr poklademe tenkými plátky másla. Pečeme v mírné troubě na max.140°C asi 1,5 hodiny.

Tento koláč je nejlepší nechat jeden den odležet. Krásně zvláční!

Vyzkoušejte, pečení snad už ani jednodušší být nemůže.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Magda

Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Komentáře