Jednoduchá pomazánka z vajec a medvědího česneku. Květen je tu za chvíli, tak ho využijme

Vaječná pomazánka, Zdroj: Archiv autoraVaječná pomazánka, Zdroj: Archiv autora
8. duben 2016  Eva   Recepty  1425 zobrazení  331 slov

Medvědí česnek roste volně v přírodě od února do května. O jeho skvělých účincích na náš organismus jsem se již zmínila v receptu na polévku z medvědího česneku. Pokud máte možnost, určitě ho do jídelníčku zařazujte co nejvíce. Právě pomazánku zvládnete připravit za chvilku a užijete si svěží jarní chuť!

Vejce mají vysoký obsah plnohodnotných bílkovin. Obsahují všechny aminokyseliny nezbytné pro člověka a to v poměru, který je nejpříznivější ze všech běžných potravin. Vejce dále obsahují tuky, vitamíny a minerální látky. Vejce jsou sice hodnotnou potravinou, ale nedoporučuje se je konzumovat ve velkém množství. Za optimální počet považujeme asi čtyři vejce za týden, a to nejlépe uvařená na měkko.

Reklama


Ingredience:

  • 2 hrsti omytého nadrobno nakrájeného m. česneku
  • 2 vejce natvrdo
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 lžičky másla nebo margarínu
  • lžička hořčice
  • 1 menší cibulka
  • sůl, pepř, pálivá červená paprika

Vejce pokrájíme nadrobno a důkladně smícháme se všemi ostatními ingrediencemi. Pomazánku vychladíme a podáváme s pečivem. Jednodušší už to opravdu být nemůže.

Vyzkoušejte i naše další recepty s medvědím česnekem:

Slaný koláč s medvědím česnekem

Polévka z medvědího česneku

Pasta z medvědího česneku

Langoše s pestem z medvědího česneku

Bylinkový špenát

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 3.8 hvězdiček / Hodnoceno: 5x


Komentáře