Křehké košíčky s čokoládovým krémem a mixem ořechů

košíčky, Zdroj: Archiv autorakošíčky, Zdroj: Archiv autora
2. únor 2016  Magda   Recepty  911 zobrazení  378 slov

Jestliže už vás nebaví stále dokola péct buchty, vyzkoušejte si košíčky. U pečení se zabavíte a i když to vypadá složitě, tyto krásné košíčky budete mít hotové do hodiny. Navíc – fantazii se meze nekladou, takže můžete vymyslet vlastní variace.

Na cca 20 košíčků budete potřebovat:

Reklama


Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 žloutek


Na krém:

  • 1 kakaový pudinkový prášek
  • 350 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 130 g másla
  • 3 polévkové lžíce cukru moučka

Dále budete potřebovat papírové košíčky.

Postup:

Těsto: Všechny přísady smíchejte a ručně vypracujte v těsto. Zabalte ho do folie a nechte cca hodinu odležet v lednici.

Náplň: Nejdříve uvařte pudink dle standardního postupu (jen s menším množstvím mléka). Nechte vychladnout. Jakmile je pudink studený, přidejte k němu zbývající přísady. S pomocí šlehače vytvořte krém.

Pečení: Těsto si rozdělte na malé kousky a namačkejte do košíčků. Aby košíčky držely, dejte je na sebe a těsto vždy dávejte do horního. Pokud máte hotovo, šup s nimi do trouby. Pečte na 180 °C cca 15 minut do růžova. 15 minut je pouze orientační doba, záleží na síle těsta.

Po vyjmutí z trouby nechte vychladnout a krém si dejte do cukrářského pytlíku. Podle libosti s ním naplňte košíčky. Teď už zbývá jen nazdobit. My jsme použili kombinaci lískových a kešu oříšků – a po košíčcích se jen zaprášilo.

Variace – tento recept si můžete upravit podle libosti. Stačí změnit pudink, na košíčky je možné dát i ovoce a přelít je želatinou.

Vyzkoušíte? Budeme rádi, když se s námi o váš výtvor podělíte. Fotografii pošlete na facebook a pochlubte se!


Reklama

Autor: Magda

Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře