Oblíbená česká letní klasika se jmenuje lečo! Seznamte se s jeho netradiční variantou!

Lečo, Zdroj: Archiv autoraLečo, Zdroj: Archiv autora
19. srpen 2016  Eva   Recepty  1223 zobrazení  295 slov

Lečo patří mezi typické maďarské pokrmy. Zabydlelo se ale i na Slovensku, v Polsku a Čechách. Dělali jsme ho doma tak často, že chuť na něj nějakou dobu prostě nebyla. V poslední době mu ale přicházím na chuť. Přísun domácích rajčat, paprik a cukety k němu přímo vybízí.

Pokud do základu k cibuli přidáte tradiční španělský salám chorizo (čteme čorízo), dostane tenhle klasický letní pokrm příjemnou pikantní chuť.

Reklama


Ingredience:


  • 1 větší červená paprika
  • 1 větší zelená paprika
  • 1 větší pálivá paprika
  • ½ cukety
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • koření sladká paprika
  • pepř, sůl
  • 2 vejce
  • 3 plátky choriza nebo jiného salámu

Na oleji opečeme dozlatova cibuli a přidáme na tenké proužky nakrájené chorizo. Přidáme kousky papriky, cukety a rajčat. Přikryjeme pokličkou a asi deset minut podusíme. Okořeníme, osolíme a na závěr vmícháme dvě vejce. Jako přílohu mám nejraději obyčejný chléb, ale hodí se i brambory.

Pokud si k leču upečete vlastní chléb, bude chutnat ještě lahodněji. Podívejte se na tento recept na domácí chléb. Určitě si pochutnáte. Vyzkoušejte také domácí housky.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 4.33 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Komentáře