Odlehčený perník z žitné mouky s pomerančovou marmeládou

perník, Zdroj: Archiv autoraperník, Zdroj: Archiv autora
27. leden 2016  Magda   Recepty  2299 zobrazení  171 slov

Perník a jeho vůně – kdo by odolal, že? Nechcete si vyčítat, že jste opět podlehli a spořádali celý plech lahodného perníku? Vyzkoušejte naši odlehčenou verzi tradičního perníku. Recept je snadný a rychlý.

Množství je počítáno na menší pekáček.

Reklama

Budete potřebovat:

170 g žitné mouky, 150 g pšeničné hladké mouky, 170 g třtinového cukru, 1 vejce, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce medu, 125 ml oleje, cca polovinu skleničky lžička jedlé sody, 0,5 prášku do perníku, vanilkový cukr, ¼ litru teplého mléka.

Důležitou přísadou je pomerančová marmeláda (lze nahradit jakoukoli jinou).

Postup:

Pekáček si předem vyložte pečícím papírem.

Všechny ingredience smíchejte. ½ polovinu těsta nalijte do pekáčku, potřete marmeládou a nalijeme zbytek těsta. Pečte na 180°C asi 35 minut.

Tento perník vydrží dlouho vláčný...tedy pokud vydrží být nesněden...

Pokud chcete perník na celý plech udělejte jej z dvojité dávky. Pečte na plechu s vyšším okrajem.


Reklama

Autor: Magda

Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Komentáře