Pesto lze připravit snad na tisíc způsobů. Vyzkoušejte červené z pečených paprik!

Pesto z červených paprik, Zdroj: Archiv autoraPesto z červených paprik, Zdroj: Archiv autora
14. květen 2016  Eva   Recepty  3128 zobrazení  412 slov

Pesto pochází ze severní Itálie a ještě před pár lety to bylo pro mnohé z nás neznámé slovo. A nyní? Děláme jej ze všeho, co nám přijde pod ruku a do pesta se hodí. Nemusíme ho totiž připravovat tradičně ve třecí misce, jak ho původně vyráběli Italové, skvěle ji nahradí praktický tyčový nebo klasický mixér.

Zvolíte čerstvé listy medvědího česneku, bazalky či špenátu, sušená rajčata naložená v oleji nebo pečené papriky? Je to na vás nebo na obsahu vaší ledničky. Jde o to, abychom dodrželi správně další ingredience. Pesto by mělo obsahovat olivový olej, česnek, piniové nebo vlašské ořechy a parmazán nebo jiný jemu chuťově podobný sýr. Já vyzkoušela pesto z pečených paprik. Objednala jsem si ho na špagetách v jedné místní restauraci a tak mi zachutnalo, že jsem se musela zeptat na recept. Je úplně prostý...

Reklama


Ingredience:

  • 2 červené papriky
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 4 p. l. olivového oleje
  • 2 p. l. nastrouhaného parmazánu
  • 4. p. l. piniových nebo vlašských ořechů
  • sůl

Omyté papriky omyjeme, nakrájíme na kousky a na rozpáleném olivovém oleji opečeme až do změknutí a ztmavnutí. Kousky vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si v osolené vroucí vodě s trochou olivového oleje uvaříme těstoviny dle vlastního výběru. Nejlepší jsou podle mě tzv. al dente, tedy ani úplně měkké ani tvrdé. Stačí je vařit cca 7 minut. Těstoviny scedíme a odstavíme. Vychladnuté papriky smícháme se všemi ostatními ingrediencemi a umixujeme do jemného pesta.

pesto papriky

Podáváme jej na těstovinách, které ještě ozdobíme hoblinkami parmazánu nebo jemu podobnému sýru. Tip: Pokud nemáte po ruce piniové ani vlašské oříšky, je možné nahradit je slunečnicovými semínky.

Vyzkoušejte i pesto z jarních bylinek nebo rukolové pesto!

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 3.6 hvězdiček / Hodnoceno: 5x


Komentáře