Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní

palačinky, Zdroj: Archiv autorapalačinky, Zdroj: Archiv autora
1. únor 2016  Magda   Recepty  844 zobrazení  226 slov

Palačinky rozhodně nemusíte jíst jen s marmeládou. Trochu jsme experimentovali, spojili klasický recept s moderním postupem a výsledek stojí za to! Vyzkoušejte tento recept, bude chutnat všem!

Budete potřebovat:

Reklama

Na těsto na palačinky:

1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
2 vejce
sůl

Na pohankovou náplň:

2 hrnky uvařené pohanky
500g mletého masa
cibule
čubrica
sůl
pepř
olej

Postup:

Pohanku proberete, propláchněte, vložte do hrnce, zalijte osolenou vodou (cca na palec nad pohanku) a vařte 10 minut. Vypněte a nechte dojít.

Než pohanka vychladne, připravte si těsto na palačinky. Palačinky pečte na pánvi na sucho, pokud vám to nepůjde, smažte je klasicky na oleji.

Příprava náplně:

Na tuku usmažte cibuli, přijdete osolené a opepřené maso, usmažte. Ke konci přidejte čubricu a uvařenou pohanku, promíchejte.

A teď vyrobte hnízda: Doprostřed palačinky dejte náplň, zabalte. Aby hnízdo drželo, v horní části propíchněte párátkem. Hnízda naskládejte vedle sebe do zapékací misky, posypte sýrem a zapečte v troubě – stačí cca 15 minut.

Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní
Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní
Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní
Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní
Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní
Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní

Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní
Tento experiment vyšel: Palačinková hnízda s pohankovo-masovou náplní

Pochoutka je na světě!


Reklama

Autor: Magda

Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 3x


Komentáře