Upečte si voňavý italský chléb zvaný focaccia

focaccia, Zdroj: Archiv autorafocaccia, Zdroj: Archiv autora
12. říjen 2016  Eva   Recepty  1736 zobrazení  287 slov

Focaccia (čteme fokača) je italský chléb, který se obvykle ochucuje olivovým olejem, solí, bylinkami, cibulí nebo třeba olivami a rajčaty.

Hodí se jako příloha k masu nebo základ pro pizzu či sendviče.

Reklama


Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 kostky droždí
  • 3 dcl vody
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl
  • Černé olivy
  • Cherry rajčátka
  • Tymián

foccacia 2

Postup:

Ve vlažné vodě rozmícháme kostku droždí a necháme ho zcela rozplynout. Spojíme s moukou, přidáme špetku soli, pokapeme olivovým olejem a vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme na teplém místě odpočinout a to asi 40 minut. Plech či pekáč vymažeme olivovým olejem, těsto rozprostřeme a poklademe na něj olivy, rajčátka, posypeme solí (vhodné jsou krystalky), nadrobno nasekaným rozmarýnem a pokapeme olivovým olejem. Troubu rozpálíme na maximum a pečeme asi 20 minut dozlatova.

Vyzkoušejte i další recepty na domácí pečivo: Domácí babiččiny housky a domácí chléb.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře