Čočkové karbanátky – netradiční proměna klasického jídla, která si vás získá!

čočkové karbanátky, Zdroj: Archiv autoračočkové karbanátky, Zdroj: Archiv autora
27. duben 2016  Eva   Recepty  1625 zobrazení  377 slov

Když jsem byla malá, karbanátky jsme měli doma celkem často. Byly skvělé, ale trochu fádní. Pokaždé stejné. Pokaždé z mletého masa s hořčicí a chlebem nebo s bramborami. Až když jsem si začala vařit sama zjistila jsem, že pokud vyměníme mleté maso například za čočku a ostatní ingredience ponecháme, docílíme skvělých bezmasých karbanátků. Kromě čočkových dělám také mrkvové, brokolicové, cuketové nebo houbové. Fantazii se meze nekladou!

Čočka jedlá nebo též čočka kuchyňská je jednoletá rostlina  pocházející z Přední Asie. Pěstuje se kvůli semenům, která jsou v luscích. Po sojových bobech a konopí má třetí nejvyšší obsah bílkovin ze všech rostlin. Proto je součástí jídelníčku v tolika zemích. Existuje několik druhů. Může být černá, zelená, žlutá, oranžová či hnědočervená. Lišit se může i ve velikosti semen.

Reklama


Ingredience:

  • 1 nastrouhaný suchý rohlík
  • 1 vejce
  • 200 g slité vařené čočky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl, pepř
  • sušená chilli paprička
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibulka opečená dozlatova

Všechny ingredience smícháme, vytvoříme placičky velké dle libosti a po obou stranách je opečeme na rozpáleném oleji či tuku dozlatova. Podávat můžeme s bramborami či chlebem. Doplnit můžeme o hořčici či dip.  V tomto případě jsem zvolila dip ze zakysané smetany s trochou citronové šťávy, soli, pepře a chilli papričkou.

Máme pro vás tipy na další recepty bez masa:

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Komentáře