Naučte se vařit klasický bramborový knedlík! Je to rychlovka!

bramborový knedlík, Zdroj: Archiv autorabramborový knedlík, Zdroj: Archiv autora
17. únor 2016  Magda   Recepty  1372 zobrazení  260 slov

Kvalita kupovaných bramborových knedlíků je stále horší a ani předem připravené směsi v prášku nemají tak lahodnou chuť, jako domácí knedlík z brambor. Příprava poctivého domácího bramborového knedlíku přitom nevyžaduje žádné složité ingredience, ale jen potraviny, které by měly být v každé spíži. Je třeba dodržovat jen správný postup a výsledek se dostaví.

Potřebujeme na 4 porce: 400g brambor, 150g dětské krupičky, 50g hrubé mouky, 3 vejce, sůl

Reklama

 

 

Postup

Alespoň 3 hodiny před přípravou knedlíků si dáme vařit celé brambory ve slupce. Vaříme doměkka, scedíme a necháme zcela vychladnout. Pak brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na vál. Do brambor přidáme rozklepnutá vejce a hrubou mouku. Vše důkladně zpracujeme a pak přidáme také dětskou krupičku a ochutíme solí.

Těsto znovu zpracujeme a dáme na stranu. Vál si mezitím zaprášíme hrubou moukou a z celého těsta tvarujeme 3 koule. Koule následně rukama tvarujeme do podoby válečků. Každý váleček by neměl mít průměr větší než 7cm. Válečky opatrně vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 20 minut. Knedlíky okamžitě po vyjmutí z vody nakrájíme, aby se nerozpadaly.

Vaření domácích bramborových knedlíků má i svá úskalí. O jaká úskalí se jedná? Přečtěte si tento článek.

Líbí se vám tento recept? Podělte se o něj v vašimi přáteli třeba na facebook.com.


Reklama

Autor: Magda

Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 1x


Komentáře