Snadné špaldové rohlíčky + 3 další recepty na domácí pečivo

špaldové rohlíčky, Zdroj: Archiv autorašpaldové rohlíčky, Zdroj: Archiv autora
17. listopad 2016  Farwela   Recepty  1440 zobrazení  417 slov

Znáte ten pocit, když vám dojde pečivo? Žádný problém! Mám pro vás recept na vynikající špaldové rohlíčky, vyjma kynutí jsou i velmi rychlé. A co je hlavní – chuť domácích rohlíčků i chleba je s těmi kupovanými snad ani nedá srovnat!

Domácí pečivo není vůbec složité. Stačí se jen odhodlat a začít. Když to uděláte, už nebudete kupovat „gumáky“ v obchodu.

Reklama


Ingredience:

  • 300 g špaldové celozrnné mouky (většinou dávám 150g bílé špaldové a 150g celozrnné špaldové)
  • 1,5 dcl mléka
  • 20 g droždí (nebo sáček sušeného droždí)
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 65 g olivového oleje

Postup:

Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžičku mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek. Odvážíme si mouku, přidáme olej a následně vzešlý kvásek. Pečlivě promícháme a necháme kynout na teplém místě alespoň hodinu. Těsto z celozrnné mouky kyne hůře, než z mouky bílé.

rohlíky

Vál si posypeme lehce moukou, těsto vyklopíme z misky, trochu propracujeme a rukama vyválíme váleček s průměrem asi 8cm. Z válečku si nakrájíme kousky, vychází jich asi 6ks. Kousky si propracujeme a vyválíme na tenčí pláty, které následně zavineme do rohlíku. Rohlíky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Troubu nastavíme na 190°Ca pečeme 20min. Ke konci hlídáme a dle potřeby vyndáme dříve, aby se rohlíčky nepřipálili.

Vyzkoušejte i tyto recepty:

Snadný domácí chléb

Italský chléb focaccia

Babiččiny domácí housky

Líbily se Vám recepty?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Farwela



Hodnocení

Hodnocení: 5 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Komentáře