Domácí vaječný koňak pro ještě větší sváteční pohodu!
16. prosinec 2016 Eva Recepty 6208 zobrazení 280 slovVánoce a vaječný koňak k sobě dokonale pasují. Malý panáček domácího „vaječnáku“ od babičky byl mým prvním setkáním s alkoholem. Chutná mi pořád! Tento recept je nevařený, takže je do dvaceti minuto hotov. Je ale určitě lepší nechat ho pár dnů v chladu pěkně uležet. Trochu jsem experimentovala a použila sojovou smetanu. A vůbec to není problém. Naopak.
Tip: V menších ozdobnějších skleněných lahvičkách poslouží i jako milé vánoční dárky.
Ingredience na cca 1 litr:
- 6 žloutků
- 2 balení vanilkového cukru
- 1 plechovka slazeného zahuštěného mléka
- 2 krabičky sojové smetany
- 0,5 litru rumu
- 100 g cukru krupice
Postup:
Ve větší nádobě nejprve vyšleháme žloutky z cukrem. Poté přilijeme všechny ostatní ingredience, přisypeme vanilkový cukr a znovu asi tři minuty šleháme. Pokud v nápoji stále zůstávají drobné části žloutků, šleháme déle do jejich rozpuštění, popřípadě koňák scedíme. Přelijeme do skleněné lahve a minimálně dva dny necháme uležet v chladničce.
Domácí vaječný likér si můžete vychutnat třeba s domácí vánočkou. Upéct ji není věda. Podívejte se na náš osvědčený recept na vánočku.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 2.83 hvězdiček / Hodnoceno: 6x