Jak nejlépe upéci kachnu? Naprosto jednoduše!

pečená kachna, Zdroj: Archiv autorapečená kachna, Zdroj: Archiv autora
23. leden 2017  Eva   Recepty  13838 zobrazení  300 slov

Kachní maso je sice tučnější, ale skvělé, takže jednou za čas určitě neuškodí. A s kapustovým zelím a bramborovými knedlíky nelze šlápnout vedle. Navíc kachnu můžete dát péci a dělat mezitím něco úplně jiného než stát u plotny.

Jak dosáhnout nejlepší chuti: Maso nepodléváme, upeče se samo ve svém vlastním tuku.

Reklama


Ingredience:

  • 1 chlazená kachna
  • kmín
  • sůl

Postup:

Omytou a osušenou kachnu dostatečně nasolíme, trochu soli vetřeme i do jejího vnitřku. Posypeme ze všech stran kmínem. Umístíme ji do pekáče s víkem, eventuálně zabalíme do alobalu a umístíme na plech. A to je skutečně vše. Pečeme ji cca 6 hodin na 120 stupňů. Můžeme ji péci i přes noc, v tom případě ubereme na cca 60 stupňů a pečeme asi 12 hodin. Neodklopujeme, nepodléváme. Pokud toužíme po křupavé kůrčičce, půl hodiny před koncem pečení víko nádoby odklopíme nebo odstraníme alobal.

Tip: K pečené kachně se skvěle hodí kapustové zelí. To uděláme tak, že na oleji zesklovatíme  cibulku a přidáme na drobno nakrájenou omytou syrovou hlávku kapusty, osolíme opepříme a asi hodinu dusíme s tím, že ji občas podlijeme. Na závěr osladíme a přidáme ocet dle chuti.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 2.17 hvězdiček / Hodnoceno: 12x


Komentáře