Jak nejlépe upéci kachnu? Naprosto jednoduše!
23. leden 2017 Eva Recepty 14545 zobrazení 300 slovKachní maso je sice tučnější, ale skvělé, takže jednou za čas určitě neuškodí. A s kapustovým zelím a bramborovými knedlíky nelze šlápnout vedle. Navíc kachnu můžete dát péci a dělat mezitím něco úplně jiného než stát u plotny.
Jak dosáhnout nejlepší chuti: Maso nepodléváme, upeče se samo ve svém vlastním tuku.
Ingredience:
- 1 chlazená kachna
- kmín
- sůl
Postup:
Omytou a osušenou kachnu dostatečně nasolíme, trochu soli vetřeme i do jejího vnitřku. Posypeme ze všech stran kmínem. Umístíme ji do pekáče s víkem, eventuálně zabalíme do alobalu a umístíme na plech. A to je skutečně vše. Pečeme ji cca 6 hodin na 120 stupňů. Můžeme ji péci i přes noc, v tom případě ubereme na cca 60 stupňů a pečeme asi 12 hodin. Neodklopujeme, nepodléváme. Pokud toužíme po křupavé kůrčičce, půl hodiny před koncem pečení víko nádoby odklopíme nebo odstraníme alobal.
Tip: K pečené kachně se skvěle hodí kapustové zelí. To uděláme tak, že na oleji zesklovatíme cibulku a přidáme na drobno nakrájenou omytou syrovou hlávku kapusty, osolíme opepříme a asi hodinu dusíme s tím, že ji občas podlijeme. Na závěr osladíme a přidáme ocet dle chuti.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 2.38 hvězdiček / Hodnoceno: 13x