Pstruh pečený na zelenině je zdravá dobrota bez námahy

Pstruh, Zdroj: Archiv autoraPstruh, Zdroj: Archiv autora
7. únor 2017  Eva   Recepty  6532 zobrazení  393 slov

Na ryby v našem jídelníčku zapomínáme. Není se až tak čemu divit. Nemáme moře a pro čerstvé sladkovodní musí většina z nás do rybárny nebo supermarketu, což vždycky nevyjde. Jednou za čas se ale vyplatí se zvednout a zajet si například pro čerstvého pstruha. Jak ukazuje tento recept, jeho příprava je snadná, výsledek delikátní.

Ryby obsahují především omega – 3 nenasycené mastné kyseliny, které mají úžasný vliv na srdce a krevní oběh. Jsou ideální při dietách na odbourávání tuku, nebo jsou třeba blahodárné pro naše šlachy a klouby.

Reklama


Ingredience:

  • 1 chlazený vykuchaný pstruh
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 5 brambor
  • ½ citronu
  • bylinkové máslo (případně obyčejné máslo)
  • sůl
  • koření na ryby

Postup:

Příprava je téměř primitivní. Zeleninu omyjeme, cibuli a brambory oloupeme a vše pokrájíme na menší kousky. Brambory na něco větší. Do nádoby, ve které budeme rybu péci, položíme pár kousků másla, na které položíme zeleninu. Omytého pstruha osušíme, nasolíme a okořeníme zvenku i zevnitř a do jeho vnitřku vložíme pár kousků bylinkového nebo obyčejného másla. Rybu položíme na zeleninu a na ni pár koleček citronu.

V předem rozpálené troubě, cca na 200 stupňů, pečeme asi 40 minut. Hlavičku odlomíme a z dobře upečeného pstruha celkem jednoduše vyjmeme i s ocasem celou páteř i s kostmi. Tip: Pod rybu se skvěle hodí například kombinace rajčat a česneku. Brambory volím k rybě téměř vždy, jen je někdy nepeču s rybou, nýbrž z nich dělám pyré.

TIP: Vyzkoušejte i mořskou štiku s lahodnou houbovou omáčkou či lososa na chřestovém lůžku.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 3.2 hvězdiček / Hodnoceno: 5x


Komentáře