Upečte si křupavé slané placičky z ovesných vloček. Jdou i na sladko!
21. únor 2017 Eva Recepty 17034 zobrazení 313 slovDají se použít jako slané či sladké pohoštění pro návštěvu, jako hlavní jídlo s přílohou nebo jako příloha, například k dušené zelenině.
Tip: Placičky lze podobným způsobem připravit na sladko. Do vloček s vejci přidám například skořici, lžíci medu, brusinky apod., opečeme a polijeme například javorovým nebo datlovým sirupem.
Ingredience:
- 1 hrnek ovesných vloček
- Voda na namočení vloček
- 2 vejce
- ¼ brokolice bez košťálu nasekané na drobné kousky
- Koření dle libosti (já použila chilli a majoránku)
- Olej na opečení
- Sůl
- 2 stroužky česneku
Postup:
Vločky alespoň na hodinu namočíme. Slijeme a společně se všemi ostatními ingrediencemi smícháme. Z těsta tvoříme libovolně velké placičky, které opečeme na grilu, plechu v troubě či nepřilnavé pánvi například na olivovém či jiném oblíbeném oleji.
Máte rádí bezmasá jídla? Vyzkoušejte také: Caesar salát, bulgur se zeleninou a kozím sýrem, plněné žampiony a další.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 2.9 hvězdiček / Hodnoceno: 20x