Ten správný salát Caesar? Rozhodně z římského salátu!

salát Caesar, Zdroj: Archiv autorasalát Caesar, Zdroj: Archiv autora
16. leden 2017  Eva   Recepty  5313 zobrazení  301 slov

Lehký křupavý salát Caesar mám v oblibě. Asi si většina z nás myslí, že pochází z Itálie, ale není to tak. Je z Mexika, i když kuchař, který ho vymyslel, měl italské kořeny. Ten správný je z římského salátu, který se nekrájí, ale trhá.

Chuť pak stojí převážně na zálivce. Ta je výrazná a to hlavně kvůli pikantním ančovičkám.

Reklama


Ingredience:

  • 1 římský salát
  • 1 menší, den či dva stará bílá bageta
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 žloutky
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička hnědého cukru
  • 1 p. l. citronové šťávy
  • 2 ks ančoviček
  • 1 lžička worcestrové omáčky
  • Parmazán
  • Sůl, pepř

 

 

 

 

 

Postup:

Salát omyjeme, zbavíme košťálu a natrháme do mísy na menší kousky. Žloutky, olej, ančovičky, worcester, cukr, pepř, sůl, citronovou šťávu a hořčici umixujeme. Vznikne vlastně pikantní majonéza, kterou se salátem promícháme až těsně před podáváním. Podáváme s na oleji opečenými krutonkami a hoblinami parmazánu.

Tip: Pokud máte pocit, že se tohoto salátu dostatečně nenajíte, opečte si k němu na soli a pepři kousky kuřecích prsou.

Líbil se Vám recept?

Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.

I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)


Reklama

Autor: Eva

Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se



Hodnocení

Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 4x


Komentáře