Ten správný salát Caesar? Rozhodně z římského salátu!
16. leden 2017 Eva Recepty 5313 zobrazení 301 slovLehký křupavý salát Caesar mám v oblibě. Asi si většina z nás myslí, že pochází z Itálie, ale není to tak. Je z Mexika, i když kuchař, který ho vymyslel, měl italské kořeny. Ten správný je z římského salátu, který se nekrájí, ale trhá.
Chuť pak stojí převážně na zálivce. Ta je výrazná a to hlavně kvůli pikantním ančovičkám.
Ingredience:
- 1 římský salát
- 1 menší, den či dva stará bílá bageta
- 100 ml olivového oleje
- 2 žloutky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička hnědého cukru
- 1 p. l. citronové šťávy
- 2 ks ančoviček
- 1 lžička worcestrové omáčky
- Parmazán
- Sůl, pepř
Postup:
Salát omyjeme, zbavíme košťálu a natrháme do mísy na menší kousky. Žloutky, olej, ančovičky, worcester, cukr, pepř, sůl, citronovou šťávu a hořčici umixujeme. Vznikne vlastně pikantní majonéza, kterou se salátem promícháme až těsně před podáváním. Podáváme s na oleji opečenými krutonkami a hoblinami parmazánu.
Tip: Pokud máte pocit, že se tohoto salátu dostatečně nenajíte, opečte si k němu na soli a pepři kousky kuřecích prsou.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3 hvězdiček / Hodnoceno: 4x