Rychlý recept na lahodnou krémovou dýňovou polévku
6. září 2016 Petr Recepty 3215 zobrazení 337 slovDýňová polévka je pokrmem, se kterým se můžeme setkat po celém světě. I u nás si zejména v posledních letech získává velkou oblibu, i když pro mnoho domácností je její příprava krokem do neznáma. Je důležité, aby měla hustou a krémovou konzistenci a vyváženou chuť. Její příprava rozhodně není složitá a nemusíte se jí bát.
Chuťové vyvážení – to je při úpravě dýně to nejdůležitější. Dýně má svou jemnou charakteristickou chuť, která se nesmí přebít ingrediencemi, ale naopak jen podtrhnout. Kořením, které si s dýní skvěle rozumí, je čistá kurkuma.
Ingredience:
- 1 menší dýně hokaido
- 1 mrkev
- 0,5 petržele
- 2 menší brambory
- 1 smetana 31%
- 1 l vody
- sůl
- pepř
- kurkuma
- chléb nebo dýňová semínka
Postup:
Do hrnce dáme vařit vodu, kterou důkladně osolíme. Do vody přidáme na kostky nakrájenou vydlabanou dýni, a oloupanou mrkev a petržel. Vaříme doměkka, přibližně 25 minut (záleží na velikosti kostek). Polévku opepříme a ochutíme kurkumou. Po uvaření zeleninu rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme smetanu a necháme ještě 10 minut provářet.
Mezitím si připravíme chléb nebo dýňová semínka. Chléb nakrájíme na kostičky a osmahneme na suché pánvi do křupavých krutonků. Dýňová semínka také osmahneme na suché pánvi, aby byla křupavá. Semínky posypeme polévku a je hotovo.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Petr
Vaření je pro mě nekonečná možnost zkoušení nových věcí. Chci, aby chuť pokrmu byla vyvážená, proto rád experimentuji. Často využívám bylinky a exotické koření. Ze všeho nejradši mám kombinování chutí, které s sebou na první pohled nemusí ladit. Když se ale výsledek podaří a chutě spolu ladí, je to skvělý pocit.
Hodnocení
Hodnocení: 3.25 hvězdiček / Hodnoceno: 4x