Recept na lehkou cuketovou pizzu. Zn. Bez mouky!
26. srpen 2016 Eva Recepty 7239 zobrazení 290 slovItal by mě asi opravil a tuto cuketovou „pizzu“ by nazval nejspíš prostě slaným koláčem. Ten správný italský korpus je totiž z mouky, vody, soli a kvasnic a peče se v peci. My si ji uděláme s cuketou a místo mouky zkusíme použít ovesné vločky. Do těsta přidáme také sýr.
Cuktová pizza je super jako oběd, večeře si svačinka. Chutná skvěle teplá i studená.
Ingredience
- 1 menší cuketa
- 1 větší hrnek strouhaného sýra
- 2 vejce
- 1 hrnek ovesných vloček (nebo mouky)
- olivový olej
- zelenina dle libosti
- sůl
- čerstvé bylinky
Postup:
V míse důkladně promícháme nastrouhanou cuketu (zbytečnou vodu z ní odsajeme či odlijeme) s vejci, vločkami, půlkou hrnku sýru a solí. Na pečící papír vylijeme těsto a například kuchyňskou obracečkou vytvarujeme kruhový korpus. Na ten poklademe drobně nakrájenou oblíbenou zeleninu, zasypeme sýrem a pokapeme olivovým olejem. Já použila rajče, pálivou zelenou papriku, cibuli, česnek, brokolici, černé olivy a bazalku. V předehřáté troubě pečeme na 180 stupňů asi 40 minut.
Vyzkoušejte také delikatestní koláč z cukety a domácí cuketové chipsy.
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Eva
Vaření mě baví. Nebaví mě ale složité sáhodlouhé recepty, u kterých strávíte v kuchyni hodiny. Upřednostňuji jednodušší a zdravější jídla, při jejichž přípravě často nepotřebujete ani přesnou váhu a nedá se toho tedy moc zkazit. Nemusím příliš maso, takže recepty budou často vegetariánské. Snad Vám bude chutnat a inspirujete se
Hodnocení
Hodnocení: 3.62 hvězdiček / Hodnoceno: 13x