Dvoubarevné cukroví – popusťte uzdu fantazii a upečte si delikatesu za pár minut
12. prosinec 2016 Magda Recepty 8587 zobrazení 435 slovVypadá složitě, ale „klame tělem“. Toto na pohled úchvatné a na chuť ještě úchvatnější cukroví má jednoduchý recept. V pohodě ho zvládnou i děti.
Do tmavé půlky těsta patří kakao. Nešetřete na něm, Je lepší volit kvalitní holandské a trochu si připlatit. Markantní rozdíl poznáte při prvním ochutnání.
Ingredience
- 1 lžička citronové kůry
- 80 g cukru moučka
- 1 pytlík vanilkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička mléka
- 220 g hladké mouky
- 125 g másla
- špetka soli
- 2 žloutky
Postup:
Máslo necháme změknout, přidáme k němu kůru, žloutky, sůl, oba cukry a ušleháme hustý krém. Postupně přidáváme mléko a mouku, dokud nevznikne těsto podobné drobence. Těsto si rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme kakao. Následně zpracujeme, vznikne krásně hladké těsto. Necháme ho asi hodinu odpočinout v lednici. Můžeme začít tvořit. „Šachovnici“ vytvoříme tak, že si uděláte z těsta malé válečky a ty „cik cak“ skládáme přes sebe.
I spirála je jednoduchá: uděláte si 2 pláty, položíte je na sebe. Válečky zabalíme do folie a dáme zpět do lednice, aby těsto ztuhlo a šlo lépe krájet. Nakrájíme asi na 1 cm tlusté plátky a pečeme při 180 °C 12 až 15 minut. Toto cukroví je perfektní v tom, že se dá ihned jíst.
Vyzkoušejte i naše další recepty na vánoční cukroví:
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 2.38 hvězdiček / Hodnoceno: 13x