Recept na vosí hnízda – zamilujete si i kokosovou variantu?
14. prosinec 2016 Magda Recepty 6873 zobrazení 545 slovVosí hnízda vypadají krásně a navíc jsou velice jednoduchá. Naučte se je dělat. Jedná se o nepečené cukroví, které je hotové za chvilku! Máme pro vás osvědčený recept na klasická kakaová a jako bonus na kokosová.
Je lepší dělat hnízda jen několik dní před Štědrým dnem. Obsahují totiž krém, který by mohl být dlouhým skladování znehodnocen, nebo by mohl vyschnout.
Klasická vosí hnízda ingredience:
- 180 g dětských piškotů
- 170 g moučkového cukru
- 80 g másla
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- cca 30 ks piškotů
- 4 lžíce rumu
- 2 lžíce mléka
- moučkový cukr na vysypání formiček
Na klasický krém:
- 70 g másla
- 1 lžíce rumu
- 1 pytlíček vanilkového cukru
Postup:
Výroba krému: Všechny ingredience smícháme a vytvoříme krém, který dáme do lednice odpočívat. Mezitím si připravíme těsto.
180 g piškotů rozmixujeme. Přidáme změklé máslo a všechny další ingredience, vytvoříte těsto. To dáme asi na 2 hodiny do lednice odpočinout, aby ztuhlo. Po vyjmutí tvoříme kuličky, ty obalíme v cukru. Trochu cukru nasypeme také do formičky, aby se k ní těsto nepřilepilo. Kuličku zatlačíme do formičky, uděláme dírku na krém, dáme krém a přiklopíme piškotem. A je hotovo!
Kokosová varianta:
- 200 g strouhaného kokosu
- 3 lžíce rozdrcených piškotů
- 100 g moučkového cukru
- 80 g másla
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce rumu
Opět vše smícháme a dáme na do lednice. Rozdíl je v tom, že kokosem vysypeme i formičku.
Z těsta můžeme vytvořit i kuličky a rázem je na světě další druh cukroví.
Vyzkoušejte i naše další recepty na vánoční cukroví:
- voňavé vánoční perníčky
- domácí musli tyčinky
- nepečené ořechové kuličky
- tradiční linecké cukroví
- dvoubarevné vánoční cukroví
Líbil se Vám recept?
Potěší nás, pokud jej podpoříte sdílením na Facebooku. Nebo ho někomu pošlete e-mailem. Nebo o něm prostě jen někomu řeknete.
I když to bude jen jednomu známému, budeme rádi :) Děkujeme :)
Autor: Magda
Přiznám se bez mučení – u nás doma je pánem kuchyně můj manžel. Věnuji se hlavně pečení a experimentům. Nesnáším „umělou“ chuť, kterou má řada běžně dostupných surovin. Hledám cesty, jak využít čerstvé potraviny a pomocí nich si vyrobit domácí pochoutky.
Hodnocení
Hodnocení: 2.8 hvězdiček / Hodnoceno: 5x